Troebel water jacuzzi

Troebel water in uw jacuzzi

Heeft u last van troebel water in uw jacuzzi? Dan heeft het water in uw jacuzzi waarschijnlijk een te hoge pH-waarde of heeft de jacuzzi een slecht werkend filter. Het water moet altijd goed onderhouden worden, zodat u het hele jaar door kunt blijven genieten van de warmte van het water. Met Aqua Kristal zal het water helder en schoon blijven en hoeft u zich geen zorgen te maken over troebel water in uw jacuzzi.

Hoe ontstaat troebel water in een jacuzzi?

Troebel water in een jacuzzi kan door verschillende factoren tot stand komen. Het water in een jacuzzi laten staan werkt eigenlijk hetzelfde als water voor een langere periode in een emmer laten staan. Na verloop van tijd zult u merken dat het water automatisch troebel en melkachtig wordt en vol bacteriën gaat zitten. Water wordt troebel als:

  • De pH-waarde verandert.
  • Er een afdekking ontbreekt en er regen en vuil in het water terecht komt.
  • Er haar-, zeep- en cosmeticaproducten in het water achterblijven.
  • Het filter voor een langere periode niet gereinigd is.

Met een aantal verschillende producten kunt u voorkomen dat het water gaat stinken, er groene aanslag optreedt, het water een melkachtige structuur krijgt of dat er schuim ontstaat. U heeft dan minder snel te maken met troebel water in uw jacuzzi en kunt langer genieten van schoon water.

Troebel water? Check de pH-waarde van uw jacuzzi

Wanneer het water in uw jacuzzi troebel is en schuimt, kan dit te maken hebben met de pH-waarde. Het water krijgt dan een melkachtige ondertoon. Deze waarde moet tussen de 7.2 en 7.8 liggen om troebel water te voorkomen. Zowel een te hoge als een te lage waarde kan gevolgen hebben voor de geur van het water, maar ook voor uw huid. De huid kan gaan irriteren en in het ergste geval de beschermende zuurmantel verbreken.

U kunt de pH-waarde meten met teststrips. Wanneer de waarde te laag is, moet er chloor worden toegevoegd. Dit helpt om bacteriën te doden en viezigheid tegen te gaan. Bij een te hoge waarde kan het chloor zijn werk niet doen en zal het jacuzziwater troebel worden.

Troebel water in uw jacuzzi door vuil

Als u vergeet uw jacuzzi af te dekken, kan er vuil in het water terechtkomen. Zo kan zonlicht leiden tot een algenexplosie, waardoor het water een groene ondertoon krijgt. Ook bladeren en planten in het jacuzziwater bevorderen de opkomst van bacteriën en insecten. Dit kan leiden tot een troebele groene kleur.

Verder kan er een schuimlaag op het water ontstaan. Wanneer dit schuim een witte kleur heeft, is dit waarschijnlijk veroorzaakt door haar- of lichaamsproducten, zoals gel, shampoo, lotions of zonnebrandcrème. Wanneer schuim een bruine kleur heeft, heeft dit te maken met een organische vervuiling of met water dat te oud is. Het troebele water in de jacuzzi verversen is dan nog de enige optie.

Het jacuzzifilter controleren

Wanneer u te maken heeft met jacuzzi water dat troebel wordt, is het altijd verstandig om het filter te controleren. Deze moet eens per week gereinigd worden om het water schoon en helder te houden. Met een filterreiniger kunt u het hele filter op een snelle manier reinigen en daardoor voorkomen dat het water gaat stinken.

Is het water dusdanig vertroebeld of behoudt het een nare geur? Dan is het toch verstandig om het water te verversen. U kunt dit het beste elke 6 tot 8 weken doen om te blijven genieten van schoon en helder jacuzzi water.

Troebel water in jacuzzi voorkomen met onderhoudsproducten

Waterbehandeling is het allerbelangrijkste om troebel water in uw jacuzzi te voorkomen. Zonder jacuzzi onderhoudsproducten, zoals chloortabletten en chloorgranulaat, zal de jacuzzi in een korte periode een bron van bacteriën en algen vormen. Het water zal zonder chloor ook gaan verkleuren. Dit kan leiden tot ziektes. Het is daarom verstandig om troebel water in uw jacuzzi te voorkomen.