Stinkt het water in uw jacuzzi? Dit kunt u er aan doen!

Stinkt het water in uw jacuzzi? Dit kunt u er aan doen!

Hottub - Aqua KristalEen jacuzzi is heerlijk om in te ontspannen. Of het nou wat frisser is buiten, of het een lekker warme zomeravond is, even terugtrekken in de jacuzzi is altijd lekker. Wat deze ervaring een stuk onaangenamer kan maken, is troebel water, een groene kleur of stinkend water. Heeft u last van een stinkende geur? In dit artikel leggen wij uit wat u hier aan kunt doen!

Ververs het water regelmatig

Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar veel mensen denken toch vaak, dat kan nog best even wachten. Het verversen van het water in de jacuzzi. Bij normaal gebruik is het aan te raden om het water ongeveer elke drie tot vier maanden te vervangen. Gebruikt u de jacuzzi heel vaak en zijn er veel verschillende gebruikers? Dan is het aan te raden om het water zelfs wat vaker te vervangen. Wat ook erg belangrijk is bij het verversen van het water, is dat u niet de jacuzzi leegt en deze direct weer bijvult. Haal de jacuzzi leeg en zorg ervoor dat deze grondig gereinigd wordt. Als u schoon water in een vieze jacuzzi vult, zal het binnen de kortste keren weer gaan stinken. Dat wilt u natuurlijk voorkomen.

Reinigen van het filtersysteem

In een jacuzzi, zoals bij elk ander bad, zorgt een filter voor het schone water. Wanneer er sprake is van stinkend water, is de oorzaak vaak terug te leiden naar het filter. Een van de meest voorkomende problemen met het filtersysteem, is het verstopt raken hiervan. Dit kan gebeuren door bijvoorbeeld vuil, haren of oliën. Als een filter verstopt is, stroomt het water er niet meer doorheen en dit betekent dat het water niet, of minder goed, schoongemaakt wordt. Controleer dus goed het filter op verstoppingen. 

Mocht er niks in het filter vastzitten, kan het ook zijn dat het filter versleten is. Filters hebben geen oneindige levensduur en moeten op een gegeven moment vervangen worden. Een versleten filter is niet meer volledig in staat om vuil uit het water te filteren, waardoor het water kan gaan stinken. Het is belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren aan het filtersysteem van uw jacuzzi, waaronder het reinigen van het filter, het vervangen ervan volgens de aanbevelingen van de fabrikant en het controleren op mogelijke beschadigingen. Een goed functionerend filtersysteem helpt om het water helder, schoon en veilig te houden, zodat u optimaal kunt genieten van uw jacuzzi.

Gebruik de jacuzzi op een verstandige manier

Naast een goede behandeling van het water, het reinigen van het filtersysteem en frequent genoeg het water vervangen, zijn er nog meer dingen die u kunt doen om de jacuzzi schoon te houden. Zo voorkomt u ook weer dat het water in de jacuzzi gaat stinken. Zorg er bijvoorbeeld altijd voor dat u schone zwemkleding aan trekt als u gebruik gaat maken van de jacuzzi. Hiernaast zijn producten zoals haarlak, gel en bodylotion niet goed voor de waterbalans in uw jacuzzi. Ze kunnen ervoor zorgen dat de kwaliteit van het water erg verlaagd wordt. Dingen die het water kunnen aantasten zijn bijvoorbeeld:

  • Oliën en lotions
  • Zweet en vuil
  • Bacteriën

Om te zorgen dat u het water zo schoon mogelijk houdt, zijn er een aantal dingen die u kunt doen om vervuiling te voorkomen. Douche voordat u de jacuzzi ingaat. Spoel goed af om vuil, oliën en lotions van uw lichaam te verwijderen voordat u in de jacuzzi stapt. Probeer ook het gebruik van oliën en lotions te minimaliseren voordat u in de jacuzzi gaat. Zorg er verder voor dat u zwemkleding regelmatig en grondig wast om bacteriën en verontreinigingen te verwijderen.

Dek de jacuzzi goed af

Om te voorkomen dat er veel vuil, zoals bladeren of takjes in de jacuzzi komen, is het belangrijk om de jacuzzi goed af te dekken. Wanneer er veel vuil in het water komt, zal dit de geur van het water ook negatief beïnvloeden. Ook eten en drinken in de jacuzzi kan ervoor zorgen dat het water vervuild wordt. Let dus altijd op met eten en drinken in een jacuzzi. Verder is het ook belangrijk om de jets niet overmatig te gebruiken. Hoewel jacuzzi-jets erg lekker en relaxed kunnen zijn, kan overmatig gebruik ervan de waterkwaliteit nadelig beïnvloeden. De beweging van het water kan vuil en bacteriën losmaken. Gebruik de jets met mate.

Kortom, om stinkend water in een jacuzzi te voorkomen of te verhelpen, zijn de belangrijkste stappen: regelmatig het water verversen, het filtersysteem schoonmaken en onderhouden, het gebruik van schoon zwemkleding bevorderen, en het minimaliseren van het gebruik van cosmetische producten die het water kunnen vervuilen.