De ideale temperatuur voor uw jacuzzi

De ideale temperatuur voor uw jacuzzi

Middagje heerlijk ontspannen in uw prachtige jacuzzi, maar is het water weer te koud óf juist weer te warm? Veel mensen vinden het lastig om de beste temperatuur voor hun jacuzzi te vinden. Wij geven u in dit blog het beste advies voor het instellen van de meest ideale temperatuur. Zo kunt u altijd heerlijk genieten van uw bubbelbad. 

Beste temperatuur voor uw bubbelbad 

De gemiddelde temperatuur van het menselijk lichaam is 37 graden. Alles daaronder wordt door de mens als koud of lauw ervaren. Als u uw bad op 37 graden zet, blijft uw lichaam op temperatuur. De ruimte buiten de jacuzzi voelt dan wel koud aan. 

Het gemiddelde advies, dus de seizoenen hierbuiten gelaten, is een temperatuur van 38 graden. Dit is de meest ideale hoogte voor iedereen. Kies dus voor 38 graden als u altijd een warm bad wilt. 

Afkoelen in de zomer door middel van een jacuzzi

Een jacuzzi in de zomer; is dat wel aangenaam? Dit is een vraag die vaak gesteld wordt. Het antwoord? Ja, zeker! Een jacuzzi kunt u namelijk zelf instellen op de gewenste temperatuur. Voor de zomer hebben wij dan ook een aantal adviezen voor de beste temperatuur in uw bad.

In de zomer ligt de ideale temperatuur voor een jacuzzi op ongeveer 37 graden. Gelijk dus aan de temperatuur van ons lijf. Zo zal het wat frisser aanvoelen op het moment dat u de jacuzzi verlaat en bent u lekker afgekoeld op de warme dagen. 

Voor de echte die-hards kan de temperatuur ook op 36 graden gezet worden, als u nét dat beetje extra afkoeling wilt. Dankzij uw jacuzzi kunt u dus ook op de meest warme dagen, optimaal genieten van uw bad. 

Jacuzzi gebruiken in de winter

Niets lekkerder dan een heerlijk warm bad in de winter. Op de koude dagen kunt u aangenaam ontspannen in uw bubbelbad en het lichaam laten genieten van het warme water. 

Het advies voor de fijnste temperatuur in de winter is om 38 of 39 graden aan te houden. Dit is voor de meeste mensen een prettige en warme temperatuur om goed in te relaxen.

De meeste jacuzzi’s kunnen tot 40 graden. Wij raden echter af om de jacuzzi hoger te zetten dan 40 graden. Zo kan iedereen altijd veilig in het bad stappen. 

Hoe kunt u de temperatuur constant houden

Ook als de jacuzzi niet gebruikt wordt, is het belangrijk dat deze aan blijft staan. Dit is het meest duurzaam en kost het minste energie. Er wordt vaak gedacht dat dit andersom is, maar juist het bad volledig weer op temperatuur laten komen, kost het meeste energie.

Voor het behouden van de warmte is het verstandig om ook altijd een isolatiedeksel te kopen. Dit wordt ook wel een spa cover genoemd. Zo houdt u de warmte vast en heeft de jacuzzi een laag stroomverbruik. 

Houdt dus uw jacuzzi dag en nacht aan voor een constante temperatuur en voor het laagste energieverbruik. De meeste varianten zijn inmiddels ook zo uitgerust dat ze op een duurzame manier de warmte kunnen behouden, waardoor er nog minder energie verbruikt wordt.

De ideale temperatuur wanneer u de jacuzzi niet (of langere tijd niet) gebruikt 

Bent u van plan de jacuzzi voor langere tijd niet te gebruiken, dan kunt u de temperatuur lager zetten. Wij raden aan om te kiezen voor ongeveer 10 graden. Bij deze temperatuur groeien er minder bacteriën. 

Maak de jacuzzi altijd goed schoon na een seizoen van weinig gebruik. Zo weet u zeker dat u weer in een schoon en fris bad zit. Gebruik onze Aqua Kristal all-in-one set om uw jacuzzi weer helemaal seizoensklaar te maken, zodat u het voorjaar goed kunt beginnen.